ISKOLAI ADMINISZTRÁCIÓS SOFTWARE

Felhasználói vélemények


..ezen a téren úttörő munkát végzünk, mert ez lesz az első digitális napló az egész európai Logos Főiskolai rendszerben


Kovács István

Logos-Hungary Keresztény Főiskola

Kapcsolat :


E-mail :

Telefon :

70-282-7487

Skype :

digitnaplo

Digitnaplo Kft.


Cégjegyzék:

19 09 513929

Iroda :

8200 VESZPRÉM

Vécsey Károly u 8/G

Belépés:


E-mail cím:

Jelszó:

Digitális napló - Előszó

       A zánkai Egry József Középiskola, Szakiskola és Kollégium 2009 tavaszán határozta el, hogy kidolgoz egy elektronikus alapon működő naplót. A digitális napló kifejlesztésének elsődleges célja az volt, hogy lépéseket tegyünk a hiányzások visszaszorítása érdekében a közép- és szakiskolában egyaránt, továbbá, hogy folyamatos tájékoztatást adjunk a szülőknek gyermekeik tanulmányi munkájáról hiányzásairól, és az iskolai eseményekről. A digitális napló bevezetésével napi kapcsolatot építhetnek ki az iskolával, pontos képet kapnak arról, hogy gyermekeik milyen módon teljesítik a tantervi követelményeket.


       A bevezetés óta folyamatos a kapcsolattartás az iskola a szülők között, a tanulók tanulmányi eredményével szüleik tisztában lehetnek, az iskola mindennapi életébe betekintést nyerhetnek. Az új funkciók kialakításával iskolánk még jobban figyelemmel tudja kísérni tanulóink fejlődését, előre menetelét, a digitális tér lehetőséget nyújt arra, hogy folyamatos legyen a kommunikáció a kollégiumi nevelők és a szaktanárok között, az osztályfőnökök és a szaktanárok között. A tanév során párhuzamosan alkalmaztuk a papíralapú és digitális naplót, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy bizonyos feladatokat a digitális naplóval gyorsabban el lehet végezni az iskola életében, mint korábban.


       A 2010/2011 tanévtől - az érvényes jogszabályok értelmében – a papír alapú naplót teljes mértékben elhagytuk, s csak a digitális naplót alkalmazzuk.


       A digitális napló fejlesztését a Zánkai Új Nemzedék Központ támogatja, oktatási intézmények részére a programot minimális térítési díj ellenében tudjuk rendelkezésre bocsájtani. A részletes feltételekről a letölthető ismertetőben olvashat bővebben.


Vellai László
Igazgató - Egry József Középiskola

Támogatás

       A szolgáltatás keretében az iskolák nem csak egy programot kapnak, hanem folyamatos támogatást, különös tekintettel az éveleji adatfeltöltéskori teendőkre. Egy munkatársunk kapcsolatban marad végig az iskolával, on-line segítséggel áll az iskola rendelkezésére. Nincs sok száz oldalas felhasználói kézikönyv, minden egyes menüpont alatt beépített help található, bármilyen felmerülő kérdésre rövid idő alatt személyes választ kapnak.

       A program fejlesztésébe az iskolák is bekapcsolódnak észrevételeikkel, javaslataikkal. Az egyes külön speciális kérések beépítése mindig opcionális, az iskoláknál csak azok a menüpontok jelennek meg, amit ténylegesen használnak. A kisebb iskolák egy nagyon könnyen kezelhető kis programot kapnak, míg a nagyobbak speciálisan rájuk igazított programmal tudnak dolgozni.


Kovács Zoltán
Software fejlesztő