ISKOLAI ADMINISZTRÁCIÓS SOFTWARE

Felhasználói vélemények


"Ha munkahelyet változtatnék, mint igazgató helyettes az első feltételem az lenne, hogy az iskolában működjön digitális napló. Rengeteg felesleges időrabló papírmunkától kímélt meg"


Kőnigné Molnár Magdolna

Egry József Középiskola ig.h.

Kapcsolat :


E-mail :

Telefon :

70-282-7487

Skype :

digitnaplo

Digitnaplo Kft.


Cégjegyzék:

19 09 513929

Iroda :

8200 VESZPRÉM

Vécsey Károly u 8/G

Belépés:


E-mail cím:

Jelszó:

Digitális napló - Előszó

       A zánkai Egry József Középiskola, Szakiskola és Kollégium 2009 tavaszán határozta el, hogy kidolgoz egy elektronikus alapon működő naplót. A digitális napló kifejlesztésének elsődleges célja az volt, hogy lépéseket tegyünk a hiányzások visszaszorítása érdekében a közép- és szakiskolában egyaránt, továbbá, hogy folyamatos tájékoztatást adjunk a szülőknek gyermekeik tanulmányi munkájáról hiányzásairól, és az iskolai eseményekről. A digitális napló bevezetésével napi kapcsolatot építhetnek ki az iskolával, pontos képet kapnak arról, hogy gyermekeik milyen módon teljesítik a tantervi követelményeket.


       A bevezetés óta folyamatos a kapcsolattartás az iskola a szülők között, a tanulók tanulmányi eredményével szüleik tisztában lehetnek, az iskola mindennapi életébe betekintést nyerhetnek. Az új funkciók kialakításával iskolánk még jobban figyelemmel tudja kísérni tanulóink fejlődését, előre menetelét, a digitális tér lehetőséget nyújt arra, hogy folyamatos legyen a kommunikáció a kollégiumi nevelők és a szaktanárok között, az osztályfőnökök és a szaktanárok között. A tanév során párhuzamosan alkalmaztuk a papíralapú és digitális naplót, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy bizonyos feladatokat a digitális naplóval gyorsabban el lehet végezni az iskola életében, mint korábban.


       A 2010/2011 tanévtől - az érvényes jogszabályok értelmében – a papír alapú naplót teljes mértékben elhagytuk, s csak a digitális naplót alkalmazzuk.


       A digitális napló fejlesztését a Zánkai Új Nemzedék Központ támogatja, oktatási intézmények részére a programot minimális térítési díj ellenében tudjuk rendelkezésre bocsájtani. A részletes feltételekről a letölthető ismertetőben olvashat bővebben.


Vellai László
Igazgató - Egry József Középiskola

Támogatás

       A szolgáltatás keretében az iskolák nem csak egy programot kapnak, hanem folyamatos támogatást, különös tekintettel az éveleji adatfeltöltéskori teendőkre. Egy munkatársunk kapcsolatban marad végig az iskolával, on-line segítséggel áll az iskola rendelkezésére. Nincs sok száz oldalas felhasználói kézikönyv, minden egyes menüpont alatt beépített help található, bármilyen felmerülő kérdésre rövid idő alatt személyes választ kapnak.

       A program fejlesztésébe az iskolák is bekapcsolódnak észrevételeikkel, javaslataikkal. Az egyes külön speciális kérések beépítése mindig opcionális, az iskoláknál csak azok a menüpontok jelennek meg, amit ténylegesen használnak. A kisebb iskolák egy nagyon könnyen kezelhető kis programot kapnak, míg a nagyobbak speciálisan rájuk igazított programmal tudnak dolgozni.


Kovács Zoltán
Software fejlesztő